menu
26 oktober 2020

De 5 kilometer challenge

5 kilometer challenge in corona tijd.

 

We hadden de draad net weer lekker opgepakt deze zomeren voor alle vervallen wedstrijden zelfs een nieuw trainingsdoel bedacht: het verbeteren van onze 5k-tijd, na het lopen van een test 5 kilometer.

Als ludieke datum voor de testloop hadden we de datum van de Marathon van Rotterdam – inderdaad ook niet doorgegaan - bedacht. 

Dus op zondag 25 oktober moest het gaan gebeuren, maar weer leek Corona roet in het eten te gooien. De laatste trainingen vervielen, maar een aantal lopers op weg naar de challenge deden de laatste trainingen op eigenhoutje. De challenge aangaan met een grote groep was natuurlijk niet mogelijk maar in groepjes van 4 lopers wel en 8 lopers wilden meedoen.

Tjinko is om 8uur op eigen houtje aan de slag gegaan en Bart in de loop van de middag en beiden hebben een keurige tijd op de klok gezet en hun streeftijd gehaald. Francisca, Ruud, Arjan, Nick, Gert en ik hebben ons in 2 groepjes van 3 gesplitst en zijn na een warming-up gestart bij het 1 km punt van de Nesseloop.

Hier had ik een Strava segment aangemaakt van precies 5 km, ook bruikbaar voor ons in de toekomst.

We zijn niet als groep van 6 gestart, maar met een onderling verschil gelijk aan de verwachte eindtijd. Het 6 km punt van de Nesseloop was onze finish. Door deze truc bij de start waren de verschillen bij de finish niet zo groot en konden we elkaar feliciteren met prima eindtijden en enkele mooie PR's!

Een mooi bewijs dat gericht trainen loont. Al met al een mooi corona proof evenement en een mooie test hoe buiten te sporten met meerdere kleine groepjes. 

Martin

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube