menu
21 juni 2021

Beginners nog 2 weken tot de finish

Op weg naar de 3 kilometer

Eindelijk was het dan zover! Na alle beperkingen die de periode van corona met zich meebracht, is in maart de nieuweBeginnersgroep van start gegaan! 

Een leuke groep van enthousiaste lopers die door de weken heen al heel vertrouwd voelt. De hardlopers zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan de gezelligheid van het lopen in een groep, maar ook aan het ritme en de regelmaat die hardlopen met zich meebrengt. Ze hebben ontdekt hoe het voelt dat iedere dag anders kan voelen qua ontwaken en vervolgens snel in hardlooptenue verschijnen.

Of na een lange dag nog door te hollen naar het startpunt van elke training bij de Kristal en te ervaren wat het hardlopen voor ieder afzonderlijk telkens weer met zich mee kan brengen. Ze hebben al regenbuien getrotseerd en wisten tevens tropische hitte de baas te blijven. 

Nu, inmiddels vijf weken later, heeft ieder al vele vorderingen geboekt.

Er is hard gewerkt door alle lopers om de vele beginselen van het hardlopen zich eigen te maken. Er nieuwe schoenen en outfits tevoorschijn getoverd, flip belts en waterflessen aangeschaft om het lopen te veraangenamen. Tijdens elke training is aandacht besteed aan loop techniek, loopschool oefeningen. We zijn vorige week zelfs gestart de intervallen af te wisselen met dribbelen in plaats van wandelen gedurende de serie pauzes.

Mooi om te zien dat er al bondjes zijn ontstaan waardoor lopers die aan elkaar gewaagd zijn of elkaars gezelschap gewoon op prijs stellen, elkaar weten te vinden tijdens de intervallen. Zo zijn we al eeneind op weg naar de eindstreep van de beginnerscursus en hopen we deze lopers vervolgens te mogen verwelkomen in onze Basisgroep.

Maar voor die tijd  gaan we nog twee weken verder toewerken naar het doel waarvoor we nu aan het trainen zijn: op zaterdag 3 juli a.s. een 3kilometer parcours afleggen en finishen op de Boulevard van Nesselande!

Ik ben nu al super trots op alle lopers van deze groep! 

Trainer van de beginners, Lea Louhenapessy

 

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube