menu
12 maart 2018

CPC live verslag via whatsapp....

Op zondagmiddag, na mijn eigen duurloop in regenachtig Rotterdam, begint mijn telefoon vreselijk te piepen. De groepsapp “hardloopgroep Saskia”, waar 10-tallen lopers lid van zijn, vraagt indringend om aandacht. 

Gauw even kijken! Jolan van Leeuwen, die man en dochter in de wedstrijd heeft, maar zelf met griep op bank ligt, heeft alle Nesselande-lopers in de CPC app ingevoerd. En zo volgt ze op haar telefoon iedereen live. Vervolgens wordt Jolan onze reporter, die een live verslag regisseert. Leve de moderne communicatiemiddelen!

We zien precies waar iedereen "in het veld" ligt en zien onze lopers gestaag op de finish afstevenen.

Een spannende sportmiddag via de app met van alle lopers de tussenstanden en direct de finishtijden. 

En onze zieke verslaggever? Die wordt beloond met twee PR ‘s in eigen gezin! Jan (onze blogger) duikt onder de twee uur, een dikke PR grote wens van hem (zie zijn blog) en Monique zet een prachtige 1.41uur neer, waarmee vader en dochter met vertrouwen de marathon tegemoet kunnen zien.

Mijn trots als trainer groeit die middag met het kwartier en het lukt me steeds slechter mijn telefoon buiten handbereik te leggen. Jolan houdt me aan de app gekluisterd: wat een prestaties worden er geleverd. 

Laten we beginnen met de geweldige prestatie van Nikki. Na een auto-ongeluk is ze lange tijd uitgeschakeld en ze loopt daar zo maar even 21km weg in de respectabele tijd van 2.18. Enkele minuten achter Ansfried die 2.11 loopt en Helga die 2.09 op de halve neerzet. Marjolein, Vilma, Jochem en Claudia finishen dicht bij elkaar in de buurt met respectievelijk 2.07, 2.06.40, 2.06.04 en 2.05.18. Geweldig. Mariska, die op het startnummer van de zieke reporter Jolan loopt, zet een tijd neer van 2.04.51.

Ook Peter, Martijn en Tjinko lopen een goede race, gezamenlijk en gefocust op hun beoogde marathontempo allemaal in de 2.01. Dat gaat goedkomen op 8 april

Gert tikt daarvoor als eerste de 2.00uur aan, maar net daarvoor zit Jan van Leeuwen. Wauw, onder de twee uur, wie had dat durven dromen: 159.43. 

Daar net voor zit Riekelt, die finisht met 1.57. Marco is dan binnen met een tijd van 1.53 (niet al te hard voor Marco, maar wij bedachten dat het echt tekort zou zijn voor hem. Nog niet op gang natuurlijk).

Voor hem loopt George, een ongekende prestatie met een tijd van 1.50.15 . Peter Paludanus heeft zijn schoonzoon Iddo niet uit het oog verloren, noch kunnen lossen. Samen lopen ze een prachtige tijd van 148.13. Moeder en dochter Buchbot lopen respectievelijk 143 en 1.44 . Geen enkele reden om onzeker te zijn over de mogelijkheden op de marathon, Monique! Fantastisch.

Monique van Leeuwen loopt net een halve minuut sneller dan de geplande tijd en komt uit op 1.41.33, Michel Bregman ziet 4 minuten voor haar en finisht in de mooie tijd van 1.37.43.  Dennis loopt nog 14 seconden sneller dan Michel en komt uit op 1.37.29. Keurig, vast waarde voor Dennis, maar bedenk, hij liep eerder die dag al mee met drie kinderen op de Kids Run. Bikkel!

Als klap op de vuurpijl loopt onze snelle man Bert de Wit als eerste over de finish in 1.25.47. zoals zijn opdracht was. Top!! 

Ik kan bijna niet wachten op 8 april om te zien hoe al dit prachtigs zich (voor de meeste van jullie) vertaald naar de 42km.

Het was een mooie middag. Dank jullie wel!