menu
13 november 2018

Als de directie van huis is....

Mijn ervaring over.... ... 

Als de directie van huis is.... dan zou je denken dat de boel instort...want laten we eens stilstaan bij al het werk dat Kees en Saskia en Ruud achter de schermen doen om loopgroep Nesselande draaiende te houden. En als die 3 musketiers dan besluiten om met z’n3en een weekje te gaan golfen in Portugal, dan moet er nog wel wat gebeuren. 

Maar het is geen uitzondering dat ze een weekje weggaan.. dus het draaiboek ligt standaard klaar wat er gedaan moet worden met de loopgroep bij afwezigheid van de directie. Dus .. draaiboek uit de kast...inval trainers opgetrommeld en schema’s worden op de mail gezet. Want de directie zou de directie niet zijn als alles niet tot in de puntjes perfect geregeld is. Ze kunnen met een gerust hart op vakantie... want de boel stort zeker niet in ... 

 Ik vind het geweldig als ze weggaan, want dan mag ik weer training geven aan de basisgroep. Een feestje om te doen.. ik bereid de training voor, zorg voor een leuke warming up en maak de route..Mijn gele trainers jack gaat uit de kast, mijn trainersfluitje om mijn nek, en een extra horloge om. 

Op de trainingsavonden staat de Kristal vol... en ik mag bij wijze van uitzondering een keer de trap op, en de goegemeente toespreken en dan zien dat er ineens ruim 100 man in de hal staan die stil zijn als ik iets zeg.. das toch wel gek om mee te maken. 

En dan mag ik eindelijk op pad met de basisgroep. En dat is altijd leuk om te doen. En dit keer een record aantal. Niet eerder had ik zoveel lopers in de groep om training aan te geven. 34 lopers !  Na de warming up met een leuk spel ‘’ jongens tegen de meisjes ‘’ kan mijn avond niet meer stuk. Heerlijk avondje hollen met elkaar. Lekker sporten en kletsen met elkaar. Ik zeg... kom maar op met de volgende training..

Nou hoef ik daar niet lang op te wachten.. wantik mag ook de training van HardlopenHelpt verzorgen als de directie op vakantie is.. dus na dinsdagavond komt de woensdagochtend training. En dan donderdagavond en daarna de vrijdagochtend etc.......  

Kees Sas en Ruud zijn op vakantie even betrokken als anders is bij de stand van zaken, dus ik heb een hotlijn met de directie en app dagelijks de tussenstand door naar Portugal. 

De boel stort niet in en gaat gewoon door.. maar het is toch wel fijn als de directie er weer is! 

Mijn trainersjasje gaat weer de kast in, mijn fluitje op de plank en mijn horloge wacht af totdat het weer tijd is voor de volgende vakantie van de directie. 

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube