menu
9 juli 2018

Ekiden met Aad

Enige tijd geleden vroeg Thea (dank aan onze super regelcoach) aan mij of ik mee wilde doen aan de EKIDEN. Nadat ze had uitgelegd wat dit inhield, dacht ik bij me zelf: wat ga ik in hemelsnaam doen in de 3 ½ uur dat ik niet hoeft te lopen. Nou……

Met drie Nesseteams waren we aanwezig en hoe. Iedereen had wel iets bij zich om te eten. Van lekkere dropjes (dank je Diane) tot bananen en krentenbollen en ieder had zijn goede humeur bij zich. Verzameld onder een gezellige partytent, (we waren niet de enige, het leek wel een grote camping) gingen we onze lopers aanmoedigen en binnenhalen. En de laatste loopster Marja werd met z’n allen binnengehaald; één groot feest. Nadat we de dag met een “You never walk alone” hadden afgesloten gingen we ieders eigen weg naar huis, sommigen naar de pannenkoek, anderen op weg naar de BBQ, een lekker wijntje of zoals ik met de benen languit nagenietend met een potje bier.

Het was oergezellig en volgend jaar gewoon met 4 teams!

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube