menu
12 september 2021

Groep 1 op de skiheuvel

Er wordt wel eens gezegd dat je alles in je leven in elk geval een keer moet proberen. Nou weet ik niet of dat een goed idee is, maar het was afgelopen zaterdag in elk geval voor het merendeel van Groep 1 de allereerste echte heuveltraining in hun (loop) leven.

Er moest hier en daar wel wat onzekerheid worden weggenomen en overredingskracht gebruikt om de twijfelaars ook mee te krijgen, maar de 11de was het dan zover.

Om half negen met de fiets vanaf de Common Green naar de bijenstand aan de Nesseweg, waar we de overige lopers treffen die daar hun auto kwijt kunnen. Na het verzamelen eerst op het gemak inlopen via de Rottebanbrug en op naar de Skiheuvel. Daar gaat het allemaal gebeuren...

Natuurlijk is er een rustig begin met kleinere afstanden over afwisselend verhard en half verhard; daarna komt er langzamerhand wat meer uitdaging in hoogte en afstand, waarbij er steeds keus is tussen een zwaardere route en lichtere route.

Na veel stijgen en (wat minder) dalen staan alle lopers helemaal boven op de skiheuvel, zoals te zien is op de foto.

Uiteindelijk brengen we een dik uur door op en rond de heuvel. Voor sommigen was er echt een wereld open gegaan op de voormalige vuilstort in Bergschenhoek

Na afloop liep de groep app helemaal vol: "wat een mooi gebied"; "superlekker getraind" en vooral: "wanneer gaan we weer!".

Die volgende keer komt zeker, met naar verwachting nog meer enthousiaste lopers. Check je schema van oktober....

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube