menu
16 september 2019.

De basisgroep, basis van de loopgroep.

De basisgroep, wie is er niet begonnen!

Op de foto boven dit stukje zie je een basisgroep. Niet dé basisgroep, want die bestaat namelijk niet. In de basisgroep staat er elke training weer een groep lopers die net even anders is samengesteld dan de keer ervoor. Net als elke andere groep is er daarnaast uiteraard ook een "harde kern".

Hoe komt dat zo? Lopers raken geblesseerd en haken een tijdje af om te herstellen. Zij kunnen na een langere periode van afwezigheid weer aansluiten bij de basisgroep.

Ze werken er rustig aan hun conditie en stromen daarna door naar hun "oude" groep. Dat kan een paar weken duren of soms duurt t wat langer.

En wat dacht je van de zij-instromers? Niet alleen het onderwijs kent deze groep, ook in het hardlopen komt dit voor.

Vaak komt er eerst een mailtje met de vraag om eens een keer te mogen meelopen. Het zijn meestal mensen die al langer lopen, in hun eentje en wel eens willen zien hoe t is om in een groep te lopen. En dan is iedereen in die basisgroep zo sociaal en gezellig dat de nieuweling spontaan besluit om voortaan te komen lopen bij de loopgroep.

Maar nog even terug naar de harde kern. Wie zijn die mensen die soms al (jaren)lang hun 6 tot 8 trainingskilometers maken op de dinsdag en of zaterdag?

Dat zijn onze lopers en loopsters die hardlopen voor hun plezier, die (nog) geen hardloophorloge dragen en die het verder een zorg zal zijn of ze een paar minuten langer of korter doen over de kilometer. Zij zijn letterlijk en figuurlijk de basis van Loopgroep Nesselande en verwelkomen de nieuwelingen in een relaxte sfeer.

Als trainer van de basisgroep is het elke training een feestje om met hen te werken: er is ruimte voor gezelligheid en flauwekul, maar er wordt ook hard gewerkt en afgezien.

Kortom never a dull moment in de basisgroep. Kom het maar eens een keer proberen.

Kees

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube