menu
13 november 2018

Het waren 8 hele mooie dagen

Na 13 maanden werkloos thuis te hebben gezeten en in die tijd zo’n 64 sollicitatiebrieven te hebben verstuurd was daar dan toch eindelijk dat heerlijke mailtje waarin ik gevraagd werd om de functie van Directeur AdInterim te vervullen gedurende de afwezigheid van de Directeur.

Uiteraard heb ik deze kans met beide handen vastgepakt want het betekende niet alleen weer een baan(al was dat dan maar tijdelijk) maar dan ook nog eens als Directeur van de Loopgroep Nesselande.

Nu de Directeur terug is van zijn “buitenlandse zakenreis” draag ik het stokje (en de sleutels, geld, knipkaarten en uiteraard de verantwoordelijkheid) weer aan hem over.

Terugblikkend moet me wel van het hart dat de functie van DirecteurLoopgroep Nesselande mij toch wel zwaarder gevallen is dan ik dacht. Gedurende mijn langjarige carrière heb ik nogal wat Directeuren voorbij zien komen en zelden heb ik ze kunnen betrappen op “echt” werken.

Zij vulden hun tijd met vergaderen, zakenlunches, diners, buitenlandse reizen en het vooral anderen het werk laten doen. O ja, zij wilden best nog weleens met de eer gaan strijken want daar werd je toch niet moe van.

Helaas, zo gaat dat dus niet bij Loopgroep Nesselande. Daar is de Directeur de man die als eerste op het werk is en de deur opent om dan ook nog eens als laatste te vertrekken en de deuren te sluiten. In de tussentijd zit de Directeur zeker niet stil want hij ontvangt persoonlijk alle lopers, knipt gaatjes, geeft nieuwe kaarten uit, deelt de groepen in en stuurt deze dan op pad.

Dan denk je zo “effe het rijk alleen” te hebben maar nee hoor, niet bij Loopgroep Nesselande. Daar loopt de Directeur gewoon mee met de groep en de meeste tijd voorop om daarnaast toch ook regelmatig in het midden en aan de achterkant te informeren bij de lopers hoe het gaat, daar waar nodig een advies te verstrekken en bovenal eenieder aan te moedigen het vol te houden en vooral erop wijzen “in je eigen tempo” te lopen.

Daarnaast doet de Directeur ook nog eens aan HNW (Het Nieuwe Werken)dat wil zeggen werken zonder afhankelijk te zijn van plaats en tijd. Zo hield de vaste directeur ook op zijn buitenlandse reis zelf de financiële administratie bij en verstuurde hij ook buiten werktijd e-mails aan de InterimDirecteur met de opdracht om betaalde knipkaarten te voorzien van een naam en deze bij de trainingen te verstrekken aan de betalers.

Vandaag maar weer een sollicitatie de deur uit gedaan. Niet voor de functie van Interim Directeur maar een gewone baan want het waren weliswaar 8hele mooie dagen” maar nu maar weer met beide pootjes op de grond en effe bijkomen of zoals dat in hardloopjargon heet: herstellen.

Jan van der Spoel

Voormalig Directeur A.I. Loopgroep Nesselande.

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube