menu
2 maart 2020

Die thuisblijvers

Nog niet eens zo lang geleden stond een winter garant voor sneeuw en ijs. Niet altijd erg handig voor je trainingen of je wekelijkse lange duurloop, maar een muts op en handschoenen aan kwam je een heel eind.

Maar dit jaar lijkt de winter wel vermomd als één verlengde herfstperiode. De afgelopen weken koos de ene na de andere storm de weekenden uit om eens lekker door te blazen en zijn we vaak helemaal uit ons hemd gewaaid.  Zodra we de Kristal verlieten voor de training moesten de lichtere lopers meteen uit de wind worden gehouden om te voorkomen dat ze richting metro waaiden.

De trainers konden met een gerust hart de intervallen uit hun programma schrappen, want bij de wind tegen, ging de training automatisch over in een interval, hangend tegen de wind.

Een onverwacht lichtpuntje: alle lopers letten nog beter dan anders op hun looptechniek. Met die windstoten loop je namelijk het risico dat je jezelf tackelt als je ene been tegen het andere aan waait :)

Misschien moeilijk om voor te stellen, maar soms kan het nog nèt iets minder aantrekkelijk zijn om de Kristal te verlaten voor een training. Zo'n avond was het afgelopen donderdag. Klokslag 19.00 uur stonden de lopers van gevorderden 2, 3 en 4 te trappelen om op pad te gaan, toen het buiten helemaal los ging met een enorme stortbui in combinatie veel wind.

Tja wat nu: het fijne van een weerapp als Weeronline is dat je kunt zien wanneer het gaat regenen, maar helaas kun je ook zien als het nog lang niet droog wordt.

Terwijl de lopers van gevorderden 4 naar buiten gingen, besloten gevorderden 2 en 3 de grote open ruimte in de Kristal te gaan benutten. Inlopen, oefeningen en helaas voor sommige lopers ook buikspieroefeningen, maar wel lekker warm en droog. Daarna gingen ook zij de regen in om hun training verder af te werken.

Moraal van het verhaal: de uitspraak dat thuisblijvers altijd ongelijk hebben klopt meestal..

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube