menu
10-04-2017

Marathonfeestje

Het was weer een drukte van belang met al die wandelaars langs SteunPuntNesselande in het Kralingse Bos. Wandelaars? Ja, want we staan traditiegetrouw rond het 34 km punt en het was erg warm. 

Er werd daarom beduidend meer en vooral ook langzamer gewandeld dan de jaren ervoor. Dat was relaxed voor ons op ons steunpunt, maar natuurlijk was het minder leuk voor de lopers, die geacht werden zo snel mogelijk weer het Kralingse Bos uit te rennen.

Onze Nesselanders passeerden stuk voor stuk, door ons toegejuicht, - getoeterd en - gefloten, in een vloeiende loopstijl - daar was veel op getraind zo te zien. Ze waren allemaal goed aanspreekbaar en kregen duidelijk een boost. Ze werden voorzien van hun persoonlijke drankje/gelletje/energiereep en konden weer door. En nadat de laatste van hen al lang voorbij was werd het pas echt druk. Er gingen die middag 500 bekertjes water en 12(!) zakken wijngums doorheen. En dan nog de nodige bananen en cola, we hebben zelfs tot tweemaal toe nieuwe wijngums aangeschaft en uitgedeeld. 

Natuurlijk zijn we gebleven tot letterlijk de allerlaatste loper voorbij was, op zijn hielen gezeten door een serie veegwagens.

Daarna opruimen, een applaus voor de veegwagens van de Roteb en het eind aan een weekend vol loopsport: zaterdag de mini marathon met deelnemers uit onze basisgroep, zondagochtend de 10,5 km met de 60 รก 80 van onze lopers en loopsters en de middag met zo'n 30 marathonners. Petje af voor jullie allemaal en een mooi compliment aan alle trainers.

Bert, Brigit en Marcel bedankt voor al jullie werk aan SPN! Het was weer fantastisch.