menu
6 december 2021

Metro run

Metrorun Nesselande-de Akkers

Door de jaren heen neemt het sociale karakter van onze loopgroep een belangrijk deel van ons loopplezier voor zijn rekening. Niet alleen maar presteren, maar ook een stukje gezelligheid is altijd heel belangrijk geweest. Op tijd verzamelen in de Kristal om even bij te kletsen, met z’n allen naar het loopgroep weekend of met de bus naar het Zevenheuvelen feest in Nijmegen zijn daar enkele voorbeelden van.

De Corona periode heeft veel evenementen niet door doen gaan en ook in de naaste toekomst gaan evenementen als de Linschotenloop en de Bruggenloop niet door. Hoe leuk zou het zijn als er een evenement zou bestaan waar iedereen, van beginner tot gevorderde, aan deel zou kunnen nemen en waarvan we zeker zouden weten dat het door gaat. We kunnen er dan gericht voor gaan trainen zonder de angst dat het misschien weer afgeblazen wordt.

Je vraagt je misschien af hoe het  mogelijk is om zowel beginners als gevorderden met één evenement een uitdaging te bezorgen en met elkaar kennis te laten maken.

Dit pakken we als volgt aan: we verzamelen op zondagochtend 30 januari om 09.00 uur bij metrostation Nesselande met proviand, een mondkapje en een OV-kaart op zak. Vervolgens starten we met z’n allen richting het volgende metrostation en de volgende en de volgende……. De gevorderde lopers passen hun tempo aan of keren regelmatig om zodat de hele groep enigszins compleet blijft totdat de eerste lopers hun doel bereikt hebben. De eerste 5 metrostations liggen op respectievelijk 2,3,3½,4 en 5km. vanaf station Nesselande. Dus is er voor iedere beginner een mooi einddoel om de terugreis te aanvaarden.

Voordat we op metrostation de Akkers in Spijkenisse aankomen passeren we 32! metro stations met alle denkbare mogelijkheden qua afstand. 10, 15, 20, 25, 30,35 of 43km. De gevorderde lopers komen naarmate het evenement vordert vanzelf aan hun uitdaging toe. Misschien is het leuk om af te spreken met een gelijk gestemde loper welke metro voor de terugreis wordt gekozen, zodat je niet alleen in de metro terug zit.

Hopelijk mogen we na 18 december ook in de avonduren weer trainen, maar ook als dit niet het geval is, hebben we in ieder geval de alternatieve trainingen laat in de middag en de trainingen op zaterdag nog. De zondagochtend duurloop zou in de naaste toekomst ook weer een wat grotere rol kunnen gaan spelen.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen hier een leuke uitdaging in zien en voor welke afstanden er gekozen gaat worden. Details en een lijst van alle afstanden en metrostations volgen in een later stadium.

Vriendelijke groet,

Martin Molenaar (trainer groep 4)

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube