menu
26 november 2018

Laatste zondag van de maand

Pieter heeft voor deze laatste zondag van de maand een bijzondere tocht uitgezet door het Groene Hart.

Onze aanwezigheid zo vroeg in het dorp doet wat Moerkapellenaren de wenkbrauwen fronsen. Zoveel drukte op de zondagochtend en natuurlijk is onze veelkleurige outfit in scherp contrast met het stemmige zwart van de kerkgangers. Verzamelen bij de kerk van Moerkapelle leidt meteen tot keuzestress: er blijken 2 kerken te zijn, maar gelukkig zijn ze binnen loopafstand van elkaar, dus voor de echte lopers geen probleem.

Eerst natuurlijk tijd voor de traditionele foto - zie hierboven - en daarna gaan we op pad naar het  eerste highlight van de dag. We gaan namelijk op weg naar de oorsprong van de meest bekende rivier van Nederland – althans voor Rotterdammers – de Rotte. Na onze hoge verwachtingen is die oorsprong toch een klein beetje teleurstellend. Wij verwachten minstens een waterval en zo niet, dan toch minstens wel een smeltende gletsjer met kristalhelder water. Het blijkt helaas allemaal wat simpeler: een slootje dat zijn oorsprong vindt naast een weiland.

Een veilige doortocht verder over het terrein met loslopende honden – die we niet gezien hebben trouwens - en we vervolgen onze weg door het polderlandschap, zover je kunt kijken.

Langzamerhand splitsen de lopers zich in spontane groepen op tempo. Af en toe rent er iemand vooruit om de onvermijdelijke foto’s te maken of keren we om, om de groep een beetje bijeen te houden. Kortom het lijkt een duurloop te worden, zoals vele die we al ooit hebben gedaan. Maar dan ken je Pieter nog niet…na een scherpe draai duiken we het bos in en worden daar geconfronteerd met een pad met links en rechts kabouters langs de route en natuurlijk hilariteit alom. Leuk, deze onverharde route tijdens duurlopen en zeker een welkome afwisseling. Zo te horen is het voor iedereen een eerste kennismaking met dit deel van Zuid-Holland.

Om een lang verhaal wat korter te maken: na de nodige kilometers komt Moerkapelle weer in zicht en rond half twaalf is daar de (zondags)rust weergekeerd.

Pieter bedankt namens de 32 deelnemers voor de afwisselende route.

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube