menu
2 januari 2018

Terugblik: Oliebollenloop 2017

Op zaterdag 30 december was het weer zover! De jaarlijkse oliebollenloop van Loopgroep Nesselande, het hoogtepunt van het jaar voor veel Nesselanders.

Ondanks harde wind en regen was het al vroeg een drukte in de Kristal. Thea zamelde met veel inzet het geld in en haar komt zeker de eer toe de opbrengst voor Stichting Terre flink te hebben opgevoerd. Maar liefst € 480, konden wij overmaken naar dit mooie goede doel.

Zo'n 120 lopers gingen om klokslag half 10 van start. Op de weg, over de onverharde paden, voor ieder wat wils. Bijzonder was dit jaar de kindertraining.

Voor de ouders en kinderen gaven we de training - geïnspireerd door het vreselijk slechte weer, wat de Kosboulevard niet aantrekkelijk maakt - vorm als Urban Trail: rennen door de parkeergarage, door het winkelcentrum, springen over het straatmeubilair, heen en weer over trapjes, muurtjes en grasveldjes. Hoewel het koud was hadden alle kinderen binnen 10 minuten rode wangen van inspanning en plezier. We sloten af met verschillende estafettes en spelvormen. Het was zo leuk dat meerdere ouders het plan opperden om dit vaker te doen. Hoe leuk is het om met je kinderen samen te sporten!

Jullie gaan er vast meer van horen.

Na al het rennen en spelen kwam de beloning. Schalen vol met oliebollen en heerlijke chocolademelk met slagroom. Dit alles verzorgd door ons vrijwilligers van de "Barcrew". Het was top geregeld!

Volgend jaar weer!