menu
26 maart 2018

Lopers aan de slag op actiedag "Supporter van Schoon"

Zaterdagmorgen 24 maart om 9:00 uur precies stonden bijna 100 lopers klaar om aan het werk te gaan in de wijk Nesselande. Loopgroep Nesselande heeft zich verbonden aan de landelijke Opschoondag.  Een grote groep lopers trekt de wijk door gewapend met vuilniszakken en prikkers om zwerfvuil te verzamelen. In plaats van een gewone training gaan we nu eens iets terug doen voor de wijk en het gebied waar wij zo veel gebruik van maken met onze lopers. Fijn dat er zo veel lopers meedoen want er is heel veel werk te doen. De verschillende groepjes hebben zich verspreid door de wijk en over de oevers van de Zevenhuizerplas. Uiteindelijk hebben onze lopers bijna 200 kilo zwerfvuil opgehaald, wat aan het eind van de ochtend door de ROTEB werd opgehaald. 

We werkten in deze actie nauw samen met de werkgroep Zevenhuizerplas en onze gastheer was Said van Verhage, die zorgde voor warme chocolademelk met slagroom voor iedereen die koud en vermoeid terugkwam .

Extra leuk was dat ook andere wijkbewoners zich aansloten bij onze actie en dat we twee duikers bereid vonden in het ijskoude water plastic soep te verwijderen. Iedereen die meedeed was onder de indruk van de hoeveelheid zwerfvuil, dat zich op straat, aan de oevers van het Rietveldpark en langs de Zevenhuizerplas bevond.

Dus een mooie actie die tegelijkertijd verdrietig stemt. We hadden nog wel dagen door kunnen werken. Hoe dringen we deze bende vuil verder terug?

Bewoners van de wijk Nesselande die ons aan het werk zagen waren zeer enthousiast en bedankten ons regelmatig voor onze inzet voor deze mooie wijk.

Iedereen was het met elkaar eens: dit gaan we vaker doen.

Volgende keer met meer wijkbewoners en zeker met meer kinderen. Want: jong geleerd is oud gedaan!