menu
25 oktober 2021

Steunpunt Nesselande was there

SteunpuntNesselande 2021

 

Janen Gert hadden al vroeg het steunpunt opgezet en de rest van de hulp kwam ook in de loop van de ochtend binnendruppelen. Aangekondigd door de overhangende helikopter kwamen de koplopers voorbij racen. Het is toch altijd een mooigevoel om die atleten in actie te zien.

Cola en water bekertjes werden alvast gevuld voor de eerste vermoeide lopers. Nu was het wachten op de eerste lopers van onze groep. Ondanks oplettende Gert hadden we onze eerste loper Lea niet gespot, die stond ineens naast het tafeltje waar gelletjes en drankjes van onze lopers klaar stonden. Wat een topvrouw! Onze lopers werden natuurlijk ontvangen met extra enthousiasme en luid gejuich en met trots alsof je zelf dan ook een stukje meeloopt.

 Er zijn vele bekers met water en cola, stukjes banaan, wine gums en misschien nog belangrijker bemoedigingen aan al die lopers die het zwaar hadden uitgedeeld.  We zijn overladen met bedankjes en ook vaak als helden benoemd, zo bijzonder om de emoties van de lopers te zien en voelen.

Speciaal bedankje voor onze jongste crewmember Naomi (11 jaar) die de hele dag meeheeft gedraaid. Volgende generatie staat al klaar.

Er moest natuurlijk ook geklapt worden voor de allerlaatste lopers, het is pas voorbij als de bezem wagen langs rijdt. Moe maar voldaan is de mooie marathondag in de herfst van 2021 door de crew van het Steunpunt Nesselande afgesloten.

 

volgend jaar!

 

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube