menu
29 mei 2017

Terugblik Nesseloop 2017

Terugblik op de Nesseloop 2017

Iedereen was het er over eens na afloop: het was een prachtige editie. 

De temperatuur was prima, er stond niet al te veel wind en het was droog (op een plotselinge korte, maar hevige stortbui na, aan de overkant van de Zevenhuizerplas). Er was groot enthousiasme voor de muziek die we langs het route hadden. De nieuweling onder de afstanden, de 10 kilometer, was populair vanaf het begin met veel inschrijvingen en na afloop was er veel lof voor het snelle parcours. 

Andere vernieuwingen en aanvullingen bleken ook een succes: de dixies op de Kosbolevard waren een welkome aanvulling, de tassenafgifte in de Kristel werd druk gebruikt en en langs het parcours stonden na de drankposten bakken om de lege flesjes te verzamelen.

De warming up op het Maltaplein trok weer meer deelnemers en het was aandoenlijk om de ruim 150 kinderen serieus mee te zien doen. De vrijwilligers van de EHBO hadden gelukkig gedurende de dag weinig te doen. 

In de Kristal zit na al deze jaren een zeer ervaren inschrijfteam, alles rondom de verkeerssituatie was uitermate strak geregeld en ook de start-en finishlocatie draaide foutloos. Na afloop werd de Boulevard razendsnel weer schoon en leeg opgeleverd met behulp van vele vrijwilligers.

Het mooiste compliment kwam van een van de reviews op de site van de Nesseloop: " Een strak georganiseerd evenement, waarbij de organisatie vanuit de lopers denkt"