menu
19 maart 2018

Het koudste trainingsweekend 'ever'; Domburg!

Je kunt het op FB niet gemist hebben..... het was een prachtig trainingsweekend!

We verbleven in een heus kasteel, aan de rand van een bijzonder stuk bos, op 800 meter van het strand van Domburg en 2,5 km vanaf het dorp. Op vrijdagmiddag 16 maart druppelde de één na de ander binnen. Mutsen, shawls, handschoenen.... het was snoeikoud. Niks lichtgroene blaadjes, lentezonnetje, narcisjes en sneeuwklokjes. Nee, de sneeuwklokjes verscholen zich in een sneeuwlaagje, de narcissen hielden hun kelken gesloten en de koude wind maakte dat we na een korte strandwandeling de eerste de beste strandtent indoken. En ja, daar zaten ze allemaal met warme chcocolademelk, wijntjes, biertjes en bitterballen. Op zaterdagochtend sloten er nog eens 26 mensen bij ons aan en de groep was compleet toen de training begon. De mooiste rondwandeling in direct omgeving van het kasteel Domburg werd omgeturnd tot een trainingsgebied, waar 68 hardlopers hun programma deden onder leiding van Gert en Marian. De herten verscholen zich dieper in het bos, geschrokken van de herrie.

In de middag stonden de verschillende duurlopen op het programma. De 35km onder leiding van Martin voor de marathonbikkels. Met bevroren gezichten en bevroren drinken snelden de lopers naar  Middelburg, bemoeiden zich aldaar met een trouwpartij en renden terug naar Domburg. Daar moesten er nog de nodige rondjes gedraaid worden voor het kasteel om de 35km op het horloge te kunnen registreren: de dwazen 😀!  Maar een prachtige ervaring rijker - waar ze nog jaren over zullen praten - staan zij op 8 april vol zelfvertrouwen aan de start op de Coolsingel.

Marco gaf leiding aan de 17,5km, waar zo'n 2 kilometer strand in zat. Een aantal lopers ging aardig stuk op het rulle zand. De zwaardere lopers waren jaloers op de lichtere vrouwen in de groep, die zich door de wind over het zand lieten blazen. Na het nodige klimmen en dalen kwam de groep terug bij het kasteel, waar ze in de bar konden napraten over dit koude avontuur.

Gert en Karin gingen op pad met de lopers voor de 10 en de 5 km. En alsof het allemaal niet op kon en ondanks de kou, volgden daarna nog een fikse wandeling naar Domburg om een gezellig cafeetje op te zoeken.

De avond was vrij om te ontspannen. De groep van Karin werkte met een dobbelsteen, een pen en een blaadje een duister proces door. Als buitenstaander had je geen idee, maar horen en zien verging, ze trokken elkaar over de tafel en of het vechten was of gein was voor het publiek de vraag. Wat een plezier!

Anderen vermaakten zich met een "goed gesprek" in de bar en de nodige lopers vertrokken vroeg naar hun mandje , wat niemand gek vond na zoveel koude kilometers!

Op zondag kwam iedereen wat stram uit bed, maar al snel drentelden we (bijna) allemaal in sportkleding in de buurt van de voordeur, eager om naar buien te gaan: "Wat gaan we doen?" Karin maakte een fantastisch programma voor deze ochtend. Een combinatie van kracht, souplesse en hardlopen, waardoor iedereen ondanks de kou lekker warm bleef.

Na deze bootcamp/hardlooptraining - terug in het warme kasteel van Stayokay - was het douchen, de kamers leeg maken en dan aansluiten voor de lunch: het laatste gezamelijke onderdeel van dit mooie weekend.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar mijn lichte spierpijn doet me steeds terugdenken aan deze mooie dagen.

Iedereen bedankt voor jullie gezelligheid. Wij wisten het al: #samenlopenisleuker. Nu weten we ook #samenoptrainingsweekendistop!

We waren het geheel met elkaar eens: VOLGEND JAAR WEER!