menu
26 februari 2018

Polar halve marathon in Trømso, Noorwegen... januari 2019

Buitenlandreis januari 2019, Noorderlicht Halve Marathon in Trømso, Noorwegen.

Het klinkt misschien nog erg ver, maar sommige dingen moet je vroeg regelen.......

In januari 2019 gaan we met een aantal lopers van Loopgroep Nesselande naar Noorwegen, waar we de halve marathon gaan lopen in de sneeuw.  En we zouden het leuk vinden als je ook mee gaat, want bij deze run is ook een 5 of 10 kilometer mogelijk !

Zoals bekend zijn we voorgaande jaren naar Madrid en Valencia geweest, eind dit jaar gaan we naar Mallorca.

In januari 2019 voegen we hier Noorwegen aan toe, via dezelfde organisatie waar we al jaren bij boeken. We hebben de volgende reis in optie:

Vertrek donderdag 3 januari 2019 naar Oslo, waarna we doorvliegen het noorden van Noorwegen, naar Trøsmo.

Op vrijdag 4 januari staat er dan een (facultatief) excursie gepland; met husky honden of met de sneeuwscooter op pad. (Beschermende kleding etc wordt hierbij verstrekt, want het is daar ijskoud !!)

Zaterdag 5 januari de Polar Halve Marathon, 5 of 10 kilometer

Zondag 6 januari  Noorderlicht excursie  

Maandag 7 januari walvis excursie of andere excursies. Alles is optioneel/facultatief

Dinsdag 8 januari terugvlucht naar Amsterdam

Kosten voor deze 6 daagse reis zijn 795 euro p.p. inclusief vlucht en transfers, hotel met ontbijt en startbewijs, maar exclusief excursies.

We realiseren ons dat deze reis een stuk duurder is dan de voorgaande reizen, maar het is dan ook een unieke locatie en  'n ONCE IN A LIFETIME EXPERIENCE !!!!

Tot nu toe zijn er 7 deelnemers die deze reis sowieso gaan boeken.

Wil je met ons mee of wil je er nog even over nadenken?  Laat het me zo spoedig mogelijk weten (marianroorda@hotmail.com of  06 510 510 18)

Let wel: De optie verloopt over 2 weken.  Wil je na deze tijd alsnog met ons mee, ben je van harte welkom, maar grote kans dat de reis dan duurder wordt, omdat de vliegtickets nu nog goedkoper te boeken zijn.

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube