menu
5 februari 2018

Op wedstrijd in Apeldoorn

Zondagochtend is het de gebruikelijke drukte van lopers bij metrostation Nesselande. Dit keer nog vroeger dat gewoonlijk, want er staat een bus klaar om 38 lopers naar de Classic De Midwintermarathon in Apeldoorn te vervoeren. Veel van onze lopers gebruiken de 25 km als voorbereiding op de marathon van Rotterdam in april. Het is een mooie test op snelheid en uithoudingsvermogen, goed voor de moraal en het zelfvertrouwen. De 10 EM wordt door de lopers gebruikt om de snelheid te testen bijvoorbeeld op weg naar een halve marathon

Het belooft een mooie dag te worden. We rijden onderweg nog door wat sneeuwbuien en het is het op de Veluwe hier en daar echt wit, het lijkt wel winter. We worden keurig afgezet voor de deur van Schouwburg Orpheus en storten ons in de mierenhoop van lopers en loopsters uit het hele land, die daar hun omkleedplekje zoeken. We maken ons debuut op het toneel, alwaar we ons Loopgroep Nesselande deel innemen. Al vrij snel moeten de 16 km lopers richting startvak, nog iets eten en drinken en weg zijn ze.

Voor de anderen wordt het startsein om 11.45 uur gegeven en ook wij gaan op pad. Druk,druk, druk in het startvak met de nodige zenuwen, want 25 km zijn er toch 25, toch even anders dan een gewone zondagochtendtraining.

In de verte klinkt het startschot en daar gaan we de Loolaan op. Bij de start is het een gewone, lange laan, maar bij de finish lijkt de Loolaan eindeloos, met ver weg ergens een finishdoek... En oh ja, de Veluwe staat niet bekend om zijn vlakke stukken, het is meteen vals plat omhoog in de eerste kilometers. Daarna het bos in en dan wordt de snijdende oostenwind voelbaar - tja midwinter hè. We stijgen en dalen gedurende de volgende 10 km, dat maakt deze loop zo bijzonder populair. En zoals gewoonlijk wordt t zwaarste deel ook in deze wedstrijd voor het laatst bewaard: het lange stuk vals plat op de Apeldoornse weg. Je ziet nauwelijks stijging in de weg, maar je kilometertijden lopen wel op....

Vanaf kilometer 23 is het feest en daalt het parcours, om uiteindelijk de lopers temidden van een zee van - luidruchtige - toeschouwers te laten finishen.

Na afloop zijn er eigenlijk alleen maar tevreden gezichten van onze lopers: er is goed tot zeer goed gelopen, binnen ieders mogelijkheden en plannen.

Lees hieronder verder over de loopavonturen van drie lopers van de basisgroep, die Apeldoorn uitkozen voor hun eerste wedstrijd

Daar gingen we dan, drie ladies (Corina, Diane en Chantal) op pad naar Apeldoorn.In de auto volop geklets, tja vrouwen en spanning. De ideale combinatie voor een hoog kletsgehalte.

In Apeldoorn stond de pendelbus al voor ons klaar en de spanning steeg. Gaan we het halen, hoe snel kunnen we lopen en heel belangrijk kunnen we één tempo aanhouden.

Bij de start nog even foto’s gemaakt. Sporthorloges op stand-by en yes daar gingen we. Wat een drukte, wat een supporters, muziek, spandoeken. Poeh wat een indrukken, maar wel super leuk! We hadden afgesproken bij elkaar te blijven en onze doelstelling was een finish binnen het uur. Hadden we de lat niet te hoog gelegd? De tijd zal het zeggen.In een rustig tempo van 7.37 vlogen de eerste kilometers voorbij. Wat een prachtige omgeving en heerlijk al die gezelligheid onderweg.

Voor de verversingspost was er een pittige klim, oei onze pootjes hadden er wat moeite mee. Het tempo zakte een beetje, maar boven aan de top gingen we weer snel door. Niet stoppen, doorgaan, luister naar wat Kees heeft gezegd, volg je eigen tempo en vind tijdens de afdaling rustig je tempo en ademhaling terug. Moeilijke momentjes waren er ook en wat is het dan fijn als je met elkaar loopt. Kom op, hou vol, je kan het, focus op je doel, we kunnen de finish al ruiken. Na acht geweldige kilometers was hij daar: de finish en de welverdiende medaille.

Met een tijd van 58 minuten, zijn we super trots, we hebben het toch maar mooi gefixt met elkaar. Apeldoorn was een feestje, met heerlijk weer, een super organisatie en heel belangrijk, geweldige supporters. Nu op naar de kwart marathon in Rotterdam en volgend jaar zeker weer naar Apeldoorn.

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube