menu
29 oktober 2017

Weet wat je eet!

Workshop “weet wat je eet” door gewichtsconsulente Lara van Hees

Ben jij begonnen met hardlopen om wat kilo’s kwijt te raken, maar lukt het je niet? 

Tijdens de workshop “weet wat je eet” leg ik je uit waarom niet en maak ik je bewust van wat je nu eigenlijk eet. Zodat je naast meer bewegen een volgende stap kan zetten naar een gezonde lifestyle.Ook voor beginnende sporters zijn adviezen rond sport en voeding ook zeer interessant. 

Wie ben ik? 

Sommigen zullen mij kennen van de laatste beginnersgroep. Voor anderen zal ik een nieuw gezicht zijn. Mijn werkende carrière begon in 2001 als verpleegkundige. In 2009 heb ik mij gespecialiseerd als Spoedeisende Hulp verpleegkundige. Sinds mei vorig jaar mag ik mijzelf gewichtsconsulente noemen na het behalen van mijn diploma bij Sonnevelt opleidingen. Meer weten? Neem een kijkje op www.voedselbewust.nl

Belangstelling?  Meld je aan via loopgroepnesselande@gmail.com

Op zondagmorgen vroeg is in het Kralingse Bos weer het SteunPuntNesselande opgebouwd. De maratonlopers leverden vooraf hun drankjes en gelletjes aan de directeur SteunPunt (Bert de Baas) af, zodat zij op het altijd lastige 33 km punt van nieuwe energie voorzien kunnen worden. Het blijft toch echt klasse om te zien hoe we in de Loopgroep met elkaar in staat zijn om er zo'n feest van te maken.

Eerst zijn natuurlijk de 10 km lopers vanaf 9:30 uur van start gegaan. Ruim 40 !!! LGN lopers vertrokken op deze afstand. En zo mooi om te zien dat veel van deze 10 km lopers vervolgens langs de route van de marathon stonden om de lopers van LGN aan te moedigen. Voor de marathonners was het warm, voor velen zelfs te warm. Natuurlijk heeft dit invloed op de prestaties. Het SteunPunt was dan ook van grote waarde! Alle drankjes, winegums en andere versnaperingen deden het erg goed. Het is voor de marathonlopers een geweldig richtpunt in de wedstrijd om naar ons SteunPunt toe te lopen. Daarna moet je het vooral alleen doen want de laatste 8 kilometers van de Marathon zijn zwaar, en zeker bij deze omstandigheden. 

Na respectievelijk 10 of 19 kilometer was de groep weer terug op de parkeerplaats in het Kralingse Bos. Het was een gezellig samenloop van mooie omstandigheden.

George bedankt voor de route, je speech en je strakke begeleiding:) Voor komend jaar zetten we de loop in onze jaarkalender

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een filmpje op You tube