menu
10 september 2018

Een mooie zondag in september

Zondag 9 september stond bij veel lopers van Loopgroep Nesselande omcirkeld op de kalender: 's Morgens met zijn allen hardlopend langs de havens en 's middags golfen op Bentwoud.

Wat een sportieve dag werd de zondag 9 september! Het begon voor 09:00 uur al met het verzamelen van de lopers op het parkeerterrein bij PAC. Er bleven maar auto’s aankomen met lopers van de loopgroep. Uiteindelijk begonnen we met 39 lopers !!

Door Crooswijk, langs een ander stukje Rotte dan gebruikelijk, door het centrum richting Wijnhaven om zo over het terrein van de Wereldhavendagen via de Leuvenhaven bij de Maas aan te komen De zeelieden vonden het maar een rare gewaarwording en de opmerking: “Er is ook gewoon een metro!", werd ons geregeld na geroepen.

We vervolgden onze route langs de Maas naar het Euromastpark om vanuit daar aan de voet van de Erasmusbrug de groep van 12 km gedag te zwaaien. De rest ging de brug over om nog wat extra kilometers te maken. Aan de andere kant van de Maas liepen we naar Hotel New York, waar ook de 16 km groep gedag gezegd werd zodat de rest via de Hoerenloper op pad kon naar de SS Rotterdam om vervolgens via de Hef en de Willemsbrug terug naar PAC te lopen.

Door de vele fotostops en het gezellige geklets onderweg werd het een loop waarbij iedereen aan mee kon doen en werd het een erg gezellige loop. Alleen door het hoge gezelligheidsgehalte werd het na 20 km hardlopen wel een race tegen de klok na afloop.

Want na snel onder de douche te zijn gesprongen en een boterham naar binnen te hebben gewerkt moesten enkele deelnemers van de wereldhavenrun in de auto springen voor de volgende activiteit met de Loopgroep, het golfen op Bentwoud.

Ook hier waren weer tientallen lopers aanwezig die weleens een balletje wilden slaan. Op voorhand had je de keuze of een clinic van een pro of in groepjes van 3/4 9 holes lopen. Er was dus gedacht aan de ervaren en onervaren golfende hardlopers. Direct werd op het terras alweer duidelijk dat de sfeer er goed in zat en in een jolige vrolijke stemming werd het golfen om 14:00uur gestart.

De groep die de clinic deed ging o.a. naar de driving range om te zien hoe moeilijk dat nou is tegen zo’n klein balletje aan slaan (best wel) en de rest liep naar hole 1 om daar op verschillende tijden af te slaan.

Na afloop werd er druk gepraat over de golf- en hardloopervaringen onder het genot van een drankje en een bitterbal. Al met al was het een zeer geslaagde dag, maar toch ook wel vermoeiend…

Ik denk dat we wel namens de deelnemers van de wereldhavenrun en het golfen spreken: Martin en Ruud bedankt voor de organisatie.

Nikki

Namens de organisatie van het golftournooi: wij constateerde een minpuntje: er was geen beker voor de winnaar! Volgend jaar zorgen we voor een wisselbokaal.

Voorimpressie van de wereldhavendagenrun: filmpje gemaakt door George

https://youtu.be/ZzM9YXKTLQE